2019 m. paroda „Sužinokime. Tobulėkime. Veikime“ skaičiais

Balandžio 24–25 d. į Utenos Dauniškio gimnaziją rinkosi švietimo bendruomenė iš visos Lietuvos.

Parodai pasibaigus, kelios Utenos Dauniškio gimnazijos pavaduotojos ugdymui Vidos Adiklienės, vienos svarbiausios parodos organizatorių, mintys:

„Paroda privertė atsitraukti nuo kasdienybės rutinos, nepabaigiamų darbų ir pažvelgti į save tarsi iš šalies, pamatyti kitus, darančius kartais tą patį kitaip. Sustoti ir apsidairyti būtina. Tik taip galima įsivertinti, pasisemti idėjų, pakliuvus į užburiantį entuziastų poveikio lauką.

Paroda visada pasiekia tikslą – tarp besikalbančių, besidalijančių nesijauti vienišas ir labiau nori dirbti. Kartais originaliai, kartais paprastai, nebijoti eksperimentuoti ir eiti pasirinktu keliu, jeigu tai tavo kelias. Paroda padrąsino einančiuosius tuo savu keliu – seniai visiems žinomu ir savaip kiekvieno pritaikomu, taip pat sudomino naujomis technologijų galimybėmis, netikėtais požiūriais ir naujais metodais. Rengusius parodą ir dalyvavusius joje dar kurį laiką lydės švietimo bendruomenės jausmas, noras pačiam išbandyti matytus ir girdėtus dalykus, šviesus džiaugsmas, kad buvai išgirstas ir suprastas.

Gaivaus šviežumo ir sėkmės, naujų pedagogikos vėjų gūsio palytėti mokytojai į savo klases grįš šiek tiek kitokie. Turbūt toks ir buvo šios parodos tikslas.“

Parodos „Sužinokime. Tobulėkime. Veikime“ skaičiai:

· suorganizuoti 82 renginiai;

· parodos renginiuose dalyvavo apie 1800 asmenų iš įvairių Lietuvos vietų;

· parodos stendų erdvėje – 23 įmonės, organizacijos ir mokslo įstaigos;

· 22 mokiniai savanoriai;

· 28 mokytojai savanoriai;

· 2 lektoriai iš užsienio.

Parodos organizatoriai nuoširdžiai dėkoja visiems parodos dalyviams!